جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

Baristan Academy

BARISTAN ACADEMY

زمان مورد نیاز مطالعه

تاریخ انتشار

دسته بندی

10 دقیقه

اسفند 23, 1402

آموزش صفر تا صد بازسازی | چک لیست و نکات مهم

ساختمان‌ ها به تدریج پس از چند سال دچار استهلاک می ‌شوند. بهتر است که هر چند سال یک بار، هم برای بالا بردن ایمنی خانه و اطمینان از سلامت آن و هم تغییر دادن شکل ظاهری خانه دست به بازسازی خانه بزنید. در این مقاله از آکادمی باریستان سعی داریم به آموزش صفر تا صد بازسازی پرداخته و مراحل آن را برای شما شرح دهیم.

آموزش صفر تا صد بازسازی

به انجام تغییراتی که عمر ساختمان را بالا برده و باعث می ‌شود ماندگاری آن بیشتر شود، بازسازی می ‌گویند. در عمل بازسازی قسمت های آسیب دیده خانه نیز تعمیر می ‌شوند.

بازسازی با نوسازی متفاوت است. چرا که بازسازی هم شامل نوسازی و هم دوباره سازی ساختمان می شود، اما نوسازی بیشتر به تغییر ظاهری خانه می ‌پردازد. بازسازی مراحل مختلفی دارد و می توان با رعایت آن مراحل و مشورت از متخصصان، به نتایج خوبی دست یافت.

تهیه چک لیست مهمترین قدم در بازسازی

تهیه چک لیست مهمترین قدم در بازسازی

مراحل بازسازی خانه تنها به تغییر ظاهر خانه محدود نمی ‌شود! باید توجه داشته باشید که بازسازی خانه را در جهت جلوگیری از آسیب بیشتر به ساختمان، رفع آسیب ‌ها و همچنین بالا بردن عمر سازه انجام دهید. برای آغاز بازسازی بهتر است چک لیستی را تهیه کرده؛ نخست به بررسی قسمت ‌های آسیب پذیر خانه بپردازید. سیستم های گرمایشی و سرمایشی و یا لوله کشی از مهمترین قسمت هایی هستند که باید آنها را چک کنید. اگر هر کدام از این قسمت‌ ها دچار آسیب شده بودند، باید در مراحل بازسازی تعمیر شوند. توجه داشته باشید که رفع نکردن مشکلات و آسیب ‌های وارد شده به خانه می ‌تواند باعث به نتیجه نرسیدن عملیات بازسازی شما شود.

در مرحله دیگر باید به فکر بخش‌ های ظاهری خانه باشید. آیا می خواهید چیزی را به خانه خود اضافه کرده و یا از آن کم کنید؟ تعویض کردن چیزهایی مانند کابینت ‌های آشپزخانه و یا کفپوش ‌ها و همچنین رنگ کردن دیوارها از مواردی هستند که باید در چک لیست خود لحاظ کنید. حتماً در چک لیست خود نخست مواردی را که احتیاج به تعمیر دارند یا فکر می‌کنید که باید تعمیر شوند بیاورید و سپس به سراغ نوسازی خانه بروید. پس از آنکه چک لیست خود را تهیه کردید نوبت به انجام مراحل بازسازی می ‌رسد.

مراحل بازسازی

اگر مراحل بازسازی را درست، دقیق و اصولی انجام دهید، به بهترین نتیجه دست خواهید یافت. مراحل بازسازی را با حساسیت و سختگیری انجام دهید، تا بازسازی خانه را کامل و بی نقص به پایان برسانید.

1. انتخاب نوع و میزان بازسازی

در این مرحله نوع بازسازی ساختمان خود را انتخاب کنید. توجه کنید که حتی به ریزترین تغییراتی که احتیاج دارید بپردازید و آنها را درست و کامل شرح دهید. همچنین میزان جزئیات بازسازی را نیز شرح داده تا در مراحل بعدی راحت تر عمل کنید.

2. بودجه بندی

مرحله دوم بودجه ‌بندی است. در این مرحله باید هزینه ‌ها و مقدار بودجه را مشخص کنید. با استفاده از چک لیست خود و در نظر گرفتن میزان بازسازی که می ‌خواهید، به راحتی هزینه‌ هایتان را برآورد کنید. ‌مهم ترین نکته در این مرحله، این است که به هیچ وجه کیفیت را فدای هزینه نکنید! اطمینان از استفاده از مواد اولیه و مصالح با کیفیت باعث می ‌شود که ساختمان شما از سطح ایمنی بالا و همچنین طول عمر بیشتری برخوردار شود.

3. مشورت با افراد متخصص

مشورت با افراد متخصص

مشورت با افراد متخصص برای انجام صفر تا صد بازسازی بسیار مهم است؛ چرا که به شما دید کافی نسبت به بازسازی خانه را می ‌دهد. در این مرحله که تمامی نیازهای خانه و آسیب‌های آن را شناسایی کرده ‌اید، صحبت و مشورت با متخصصان برای ادامه بازسازی بسیار مفید واقع خواهد بود.

4. پیاده کردن ایده ها و طراحی

حال وقت آن است که تمامی ایده‌ های خود را روی کاغذ پیاده کرده و شروع به انتخاب بهترین ایده‌ های خود کنید. سپس دست به طراحی ایده ‌ها و مشخص کردن مراحل اجرای آن بپردازید. توجه داشته باشید که ایده ‌هایی را که ساده ‌تر و قابل اجرا ترند و راحت تر و بهتر اجرا می ‌شوند را انتخاب کنید. ایده‌ های سخت اجرا و یا غیر قابل اجرا، وقت، زمان و بودجه را هدر می‌ دهند.

5. دریافت مجوزهای لازم

بعضی از تغییرات، مانند دست بردن در نقشه کلی سازه، احتیاج به دریافت مجوز دارند، اما اگر فعالیت شما در چارچوب و نقشه کلی ساختمان تغییری ایجاد نمی‌ کند احتیاجی به دریافت مجوز ندارید.

6. مشخص کردن ترتیب بازسازی و تخریب

در این مرحله تمامی کارهایی را که می ‌خواهید برای بازسازی ساختمان انجام دهید اولویت بندی کرده و بر اساس آن شروع به بازسازی کنید. بهتر است که نخست به تعمیرات اساسی تر و سپس به ریزه کاری ها و موارد ظاهری بپردازید. در بازسازی فضاهایی که احتیاج به تخریب دارند، حتما از متخصصان کمک بگیرید، چرا که انجام این مرحله و تخریب بخش ‌هایی از ساختمان برای بازسازی بسیار مهم و حساس است. سهل انگاری در این مرحله می‌ تواند نتایج جبران ناپذیری داشته باشد.

7. اجرای پروژه بازسازی

حال که تمامی مراحل بازسازی را انجام داده ‌اید، نوبت آن است که آخرین مرحله، یعنی اجرای پروژه بازسازی را آغاز کنید. مراحل را با دقت و تحت نظر یک متخصص انجام دهید تا به مشکل برنخورید. مراحل بازسازی معمولا به این صورت است:

  • سیم کشی
  • عایق کاری
  • گچ کاری
  • کفپوش
  •  تعویض در و پنجره
  •  تزیینات کمد و کابینت
  • نظافت نهایی

 

مراحل بازسازی
انتخاب نوع و میزان بازسازی
بودجه بندی
مشورت با افراد متخصص
پیاده کردن ایده ها و طراحی
دریافت مجوزهای لازم
مشخص کردن ترتیب بازسازی و تخریب
اجرای پروژه بازسازی

 

بازسازی خانه چقدر زمان می برد؟

بازسازی خانه چقدر زمان می برد؟

زمان لازم برای بازسازی خانه به عوامل مختلفی بستگی دارد. وسعت بازسازی، یکی از این عوامل است. این که حجم بازسازی و فضاهای انتخابی چقدر باشند، عامل تعیین کننده ای در این مورد است. هر چقدر بودجه مورد نظر شما بیشتر باشد، سرعت بازسازی نیز بالاتر می رود. عامل تعیین کننده بعدی، متراژ خانه است. مشخصا خانه هایی با متراژ بالا و یا خانه هایی با متراژ پایین که احتیاج به تغییرات گسترده دارند، عامل تعیین کننده ای هستند. عامل بعدی و آخر، موقعیت جغرافیایی محل مورد نظر است. این عامل نیز نقش تعیین کننده ای را در میزان زمان بازسازی خانه ایفا می کند.

نکات مهمی که باید در هنگام بازسازی در نظر داشته باشید!

در زمان بازسازی خانه حتما باید به یک سری از نکات توجه داشته باشید، تا از اتلاف وقت و سرمایه جلوگیری کنید:

  • هزینه‌ها را برآورد کنید!

 برآورد نکردن هزینه‌ ها باعث می شود که در میان انجام مراحل بازسازی سرمایه شما تمام شود و بازسازی ناتمام بماند.

  • انتظار تغییرات کلی را نداشته باشید!

خانه ای که به بازسازی آن می ‌پردازید، همان خانه سابق شماست و قرار نیست تغییرات بسیار بزرگی در چهارچوب و نقشه خانه ایجاد شود.

  • از ایمنی غفلت نکنید!

از مصالح و مواد اولیه با کیفیت استفاده کنید. توجه داشته باشید که در نظر نگرفتن ایمنی، موجب خسارات مالی و جانی می شود.

  • در پیروی از مد افراط نکنید!

 پیروی از مد اشتباه نیست، اما انتخاب هوشمندانه مهم تر است، چرا که مدها احتمال دارد پس از مدتی زننده و قدیمی به نظر بیایند. در پیروی از مد بسیار دقت کنید تا به مشکل برنخورید.

  • برای کاهش هزینه ها، کیفیت را پایین نیاورید!

گاهی در برآورد هزینه ها، میزان هزینه ها از بودجه بالاتر می رود. در این شرایط به هیچ وجه راه حل خود را بر پایین آوردن کیفیت مصالح بنا نکنید. برای حل این مشکل می توانید حجم بازسازی را پایین آورده و قید بازسازی فضاهایی را که کمتر به بازسازی احتیاج دارند بزنید.

سخن پایانی

در بازسازی خانه، باید مراحل بازسازی کامل و اصولی صورت گیرند تا بازسازی به بهترین شکل خود انجام شود. تهیه چک لیست و بررسی قسمت های مختلف خانه و مطمئن شدن از عدم آسیب دیدگی آن ها یا برطرف کردن آسیب دیدگی، از مهمترین مراحل آموزش صفر تا صد بازسازی است. از دیگر نکاتی که باید به آن بسیار توجه شود، استفاده از مصالح و مواد اولیه باکیفیت است، تا بازسازی به بهترین شکل صورت گیرد.

در نهایت مشورت با متخصصان و استفاده از نظرات تخصصی آنان، کمک بسیار خوبی در مسیر بازسازی است.

سوالات متداول

  1. مراحل بازسازی کدام است؟

انتخاب نوع و میزان بازسازی، بودجه بندی، مشورت با افراد متخصص، پیاده کردن ایده ها و طراحی، دریافت مجوزهای لازم، مشخص کردن ترتیب بازسازی و تخریب و اجرای پروژه بازسازی، از مراحل بازسازی هستند.

  1. سه نوع مختلف بازسازی کدام است؟

تغییرات ظاهری، تعویض و بازسازی کامل، سه نوع مختلف بازسازی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *